Popis
B&B Hotel Catania nabízí
komfortní ubytování v srdci historického centra Catanie s výbornou
dostupností ke všem památkám a atrakcím. Pokoje jsou moderní a
funkční, s TV a klimatizací, vhodné pro všechny typy klientů.
Ideální volba pro poznávací pobyty i krátké zastávky během cest po
Sicílii.
Poloha
Přímo v centru Catanie, v pěší vzdálenosti od nejvýznamnějších
památek - římského amfiteátru, Piazza Stesicoro a baziliky
Collegiata. Díky skvělé lokaci je ideální základnou pro poznávání
města i nákupní možnosti.
Vybavení pokoje
Moderně zařízené, světlé a funkční. Každý pokoj má TV pro odpočinek
po celém dni, klimatizaci, vlastní koupelnu s toaletními potřebami,
vysoušeč vlasů a Wi‑Fi zdarma.
Stravování
Snídaně: bohatá bufetová
snídaně s čerstvým pečivem, sladkými i slanými variantami a nápoji.
Cena zahrnuje
Leteckou dopravu Praha - Catania (CTA) - Praha na mezinárodních
linkách, povinné příplatky (letištní taxy včetně pozemních služeb a
palivový příplatek), transfer v místě pobytu letiště - ubytování -
letiště, ubytování s vybranou stravou, delegát na telefonu, povinné
smluvní pojištění CK v smyslu zákona č. 159/1999 Sb.
Cena nezahrnuje
Městskou taxu (hradí se na místě na ubytování), fakultativní
služby, cestovní pojištění, volitelné služby za příplatek -
zavazadlo 20 kg, přednostní nástup do letadla,
seating.....)
Důležité informace
POZOR! Vámi rezervovaný zájezd je operován na mezinárodních letech
a letech nízkonákladových aerolinek. Cena a dostupnost letenky je
aktuální v momentě rezervace. Po dokončení rezervace/objednávky a
její úhrady, se mohou se změnit. Proto doporučujeme provést
závaznou objednávku a hned ji uhradit. V případě změny ceny v
průběhu rezervace Vás budeme neprodleně informovat.
Popis
Itálie je ze všech evropských zemí na mapách nejsnáze
identifikovatelnou, neboť svým tvarem připomíná kozačku. Snad i to
je jeden z důvodů, proč právě italská obuv hraje ve světě prim. A
nejen to, ale má co nabídnout především milovníkům cestování,
protože na tomto poloostrově si přijde na své skutečně každý.
Milovníci lenošení u moře mají na výběr Jaderské moře, Iónské moře,
Středozemní nebo Ligurské moře.
Pro aktivnější cestovatelé se nabízí turistika v Dolomitech a v zimě lyžování. Kdo je založen spíše historicky neměl by opomenout návštěvu věčného města Říma, Pompejí či Herculanea. Obdivovatelé umění jistě nadchne Florencie a Benátky. Je libo trochu hudby? Pak nevynechejte Miláno a jeho slavnou operu La Scala, Veronu a operní představení v aréně s nezaměnitelnou atmosférou, anebo se vydejte na festival do San Réma.
Dáváte přednost spíše posezení u dobrého jídla a vína? Tak se vydejte v Itálii kamkoli, protože všude na vás čeká vynikající kuchyně a víno, které je doslova součástí italské kultury a každodenního života. K prvnímu chodu obvykle patří tzv. "pasta" neboli těstoviny připravované na mnoho způsobů. Navíc Italové mají v nabídce více než 400 druhů těstovin. Druhým chodem bývá obvykle masový pokrm. Doporučujeme ochutnat milánskou kotletu nebo plátek telecího. Na konec nesmí chybět sladká tečka v podobě zákusku či sezónního ovoce.
Někteří z vás se možná pozastavují nad tím, do kterého chodu patří věhlasná pizza? Na pizzu chodívají Italové až večer, konkrétně sobotní večer bývá přímo tradicí. Ačkoli se to možná nezdá, typickým nápojem k tomuto skvělému pokrmu není v Itálii víno, jak známe z reklamy na Pizzu Ristorante, ale pivo a pokud možno točené. Nejoblíbenější pizzou je Margherita, která údajně vznikla v Neapoli roku 1889. Teorií o jejím vzniku je několik, jisté ovšem je, že hlavní role patří pizzaři Raffaelu Espositovi a manželce krále Umberta I., královně Markétě, která tou dobou společně se svým chotěm projížděla Neapolí. Některé zdroje uvádí, že královna zatoužila po nějaké neapolské specialitě, a tak Esposito vytvořil menu, které obsahovalo: pizzu s vepřovým sádlem, sýrem a bazalkou, pizzu s česnekem, olivovým olejem a rajčaty a pizzu s mozarellou, bazalkou a rajčaty, která královně nejvíce zachutnala a podle ní dostala také jméno. Jiné zdroje uvádí, že královna zatoužila ochutnat nějaké jídlo pro chudé, nebo dokonce že tento druh pizzy již existoval a Esposito byl pouze tím, kdo jej připravil na královský stůl a pojmenoval po královně. Zaměříme - li se na ingredience na této pizze a především jejích barvách, zjistíme, že jsou totožné s barvami italské trikolory: bazalka - zelená, rajčatové pyré - červená, mozzarella - bílá. Ať je pravda jakákoli, je nepopíratelné, že pizza Margherita k Itálii neodmyslitelně patří. O tom svědčí i fakt, že roku 2010 byla zapsána Evropskou unií do takzvané skupiny pokrmů STG. Jedná se o zkratku "specialità tradizionale garantita", což znamená "garantovaná tradiční specialita". Recept je regulován zákonem, který určuje přesný tvar této pizzy, jak musí být připravováno těsto a dokonce i to, kde může být pizza konzumována.
Doposud jste Itálii nenavštívili? Tak už na nic nečekejte. Že už jste tam byli? Dokonce několikrát? Nevadí, vyjeďte znovu! Tato země má tolik co nabídnout, že vám nebude stačit celý život k tomu, abyste ji důkladně prozkoumali.
Pro aktivnější cestovatelé se nabízí turistika v Dolomitech a v zimě lyžování. Kdo je založen spíše historicky neměl by opomenout návštěvu věčného města Říma, Pompejí či Herculanea. Obdivovatelé umění jistě nadchne Florencie a Benátky. Je libo trochu hudby? Pak nevynechejte Miláno a jeho slavnou operu La Scala, Veronu a operní představení v aréně s nezaměnitelnou atmosférou, anebo se vydejte na festival do San Réma.
Dáváte přednost spíše posezení u dobrého jídla a vína? Tak se vydejte v Itálii kamkoli, protože všude na vás čeká vynikající kuchyně a víno, které je doslova součástí italské kultury a každodenního života. K prvnímu chodu obvykle patří tzv. "pasta" neboli těstoviny připravované na mnoho způsobů. Navíc Italové mají v nabídce více než 400 druhů těstovin. Druhým chodem bývá obvykle masový pokrm. Doporučujeme ochutnat milánskou kotletu nebo plátek telecího. Na konec nesmí chybět sladká tečka v podobě zákusku či sezónního ovoce.
Někteří z vás se možná pozastavují nad tím, do kterého chodu patří věhlasná pizza? Na pizzu chodívají Italové až večer, konkrétně sobotní večer bývá přímo tradicí. Ačkoli se to možná nezdá, typickým nápojem k tomuto skvělému pokrmu není v Itálii víno, jak známe z reklamy na Pizzu Ristorante, ale pivo a pokud možno točené. Nejoblíbenější pizzou je Margherita, která údajně vznikla v Neapoli roku 1889. Teorií o jejím vzniku je několik, jisté ovšem je, že hlavní role patří pizzaři Raffaelu Espositovi a manželce krále Umberta I., královně Markétě, která tou dobou společně se svým chotěm projížděla Neapolí. Některé zdroje uvádí, že královna zatoužila po nějaké neapolské specialitě, a tak Esposito vytvořil menu, které obsahovalo: pizzu s vepřovým sádlem, sýrem a bazalkou, pizzu s česnekem, olivovým olejem a rajčaty a pizzu s mozarellou, bazalkou a rajčaty, která královně nejvíce zachutnala a podle ní dostala také jméno. Jiné zdroje uvádí, že královna zatoužila ochutnat nějaké jídlo pro chudé, nebo dokonce že tento druh pizzy již existoval a Esposito byl pouze tím, kdo jej připravil na královský stůl a pojmenoval po královně. Zaměříme - li se na ingredience na této pizze a především jejích barvách, zjistíme, že jsou totožné s barvami italské trikolory: bazalka - zelená, rajčatové pyré - červená, mozzarella - bílá. Ať je pravda jakákoli, je nepopíratelné, že pizza Margherita k Itálii neodmyslitelně patří. O tom svědčí i fakt, že roku 2010 byla zapsána Evropskou unií do takzvané skupiny pokrmů STG. Jedná se o zkratku "specialità tradizionale garantita", což znamená "garantovaná tradiční specialita". Recept je regulován zákonem, který určuje přesný tvar této pizzy, jak musí být připravováno těsto a dokonce i to, kde může být pizza konzumována.
Doposud jste Itálii nenavštívili? Tak už na nic nečekejte. Že už jste tam byli? Dokonce několikrát? Nevadí, vyjeďte znovu! Tato země má tolik co nabídnout, že vám nebude stačit celý život k tomu, abyste ji důkladně prozkoumali.
Popis
B&B Hotel Catania nabízí
komfortní ubytování v srdci historického centra Catanie s výbornou
dostupností ke všem památkám a atrakcím. Pokoje jsou moderní a
funkční, s TV a klimatizací, vhodné pro všechny typy klientů.
Ideální volba pro poznávací pobyty i krátké zastávky během cest po
Sicílii.
Poloha
Přímo v centru Catanie, v pěší vzdálenosti od nejvýznamnějších
památek - římského amfiteátru, Piazza Stesicoro a baziliky
Collegiata. Díky skvělé lokaci je ideální základnou pro poznávání
města i nákupní možnosti.
Vybavení pokoje
Moderně zařízené, světlé a funkční. Každý pokoj má TV pro odpočinek
po celém dni, klimatizaci, vlastní koupelnu s toaletními potřebami,
vysoušeč vlasů a Wi‑Fi zdarma.
Stravování
Snídaně: bohatá bufetová
snídaně s čerstvým pečivem, sladkými i slanými variantami a nápoji.
Cena zahrnuje
Leteckou dopravu Praha - Catania (CTA) - Praha na mezinárodních
linkách, povinné příplatky (letištní taxy včetně pozemních služeb a
palivový příplatek), transfer v místě pobytu letiště - ubytování -
letiště, ubytování s vybranou stravou, delegát na telefonu, povinné
smluvní pojištění CK v smyslu zákona č. 159/1999 Sb.
Cena nezahrnuje
Městskou taxu (hradí se na místě na ubytování), fakultativní
služby, cestovní pojištění, volitelné služby za příplatek -
zavazadlo 20 kg, přednostní nástup do letadla,
seating.....)
Důležité informace
POZOR! Vámi rezervovaný zájezd je operován na mezinárodních letech
a letech nízkonákladových aerolinek. Cena a dostupnost letenky je
aktuální v momentě rezervace. Po dokončení rezervace/objednávky a
její úhrady, se mohou se změnit. Proto doporučujeme provést
závaznou objednávku a hned ji uhradit. V případě změny ceny v
průběhu rezervace Vás budeme neprodleně informovat.
Popis
Itálie je ze všech evropských zemí na mapách nejsnáze
identifikovatelnou, neboť svým tvarem připomíná kozačku. Snad i to
je jeden z důvodů, proč právě italská obuv hraje ve světě prim. A
nejen to, ale má co nabídnout především milovníkům cestování,
protože na tomto poloostrově si přijde na své skutečně každý.
Milovníci lenošení u moře mají na výběr Jaderské moře, Iónské moře,
Středozemní nebo Ligurské moře.
Pro aktivnější cestovatelé se nabízí turistika v Dolomitech a v zimě lyžování. Kdo je založen spíše historicky neměl by opomenout návštěvu věčného města Říma, Pompejí či Herculanea. Obdivovatelé umění jistě nadchne Florencie a Benátky. Je libo trochu hudby? Pak nevynechejte Miláno a jeho slavnou operu La Scala, Veronu a operní představení v aréně s nezaměnitelnou atmosférou, anebo se vydejte na festival do San Réma.
Dáváte přednost spíše posezení u dobrého jídla a vína? Tak se vydejte v Itálii kamkoli, protože všude na vás čeká vynikající kuchyně a víno, které je doslova součástí italské kultury a každodenního života. K prvnímu chodu obvykle patří tzv. "pasta" neboli těstoviny připravované na mnoho způsobů. Navíc Italové mají v nabídce více než 400 druhů těstovin. Druhým chodem bývá obvykle masový pokrm. Doporučujeme ochutnat milánskou kotletu nebo plátek telecího. Na konec nesmí chybět sladká tečka v podobě zákusku či sezónního ovoce.
Někteří z vás se možná pozastavují nad tím, do kterého chodu patří věhlasná pizza? Na pizzu chodívají Italové až večer, konkrétně sobotní večer bývá přímo tradicí. Ačkoli se to možná nezdá, typickým nápojem k tomuto skvělému pokrmu není v Itálii víno, jak známe z reklamy na Pizzu Ristorante, ale pivo a pokud možno točené. Nejoblíbenější pizzou je Margherita, která údajně vznikla v Neapoli roku 1889. Teorií o jejím vzniku je několik, jisté ovšem je, že hlavní role patří pizzaři Raffaelu Espositovi a manželce krále Umberta I., královně Markétě, která tou dobou společně se svým chotěm projížděla Neapolí. Některé zdroje uvádí, že královna zatoužila po nějaké neapolské specialitě, a tak Esposito vytvořil menu, které obsahovalo: pizzu s vepřovým sádlem, sýrem a bazalkou, pizzu s česnekem, olivovým olejem a rajčaty a pizzu s mozarellou, bazalkou a rajčaty, která královně nejvíce zachutnala a podle ní dostala také jméno. Jiné zdroje uvádí, že královna zatoužila ochutnat nějaké jídlo pro chudé, nebo dokonce že tento druh pizzy již existoval a Esposito byl pouze tím, kdo jej připravil na královský stůl a pojmenoval po královně. Zaměříme - li se na ingredience na této pizze a především jejích barvách, zjistíme, že jsou totožné s barvami italské trikolory: bazalka - zelená, rajčatové pyré - červená, mozzarella - bílá. Ať je pravda jakákoli, je nepopíratelné, že pizza Margherita k Itálii neodmyslitelně patří. O tom svědčí i fakt, že roku 2010 byla zapsána Evropskou unií do takzvané skupiny pokrmů STG. Jedná se o zkratku "specialità tradizionale garantita", což znamená "garantovaná tradiční specialita". Recept je regulován zákonem, který určuje přesný tvar této pizzy, jak musí být připravováno těsto a dokonce i to, kde může být pizza konzumována.
Doposud jste Itálii nenavštívili? Tak už na nic nečekejte. Že už jste tam byli? Dokonce několikrát? Nevadí, vyjeďte znovu! Tato země má tolik co nabídnout, že vám nebude stačit celý život k tomu, abyste ji důkladně prozkoumali.
Pro aktivnější cestovatelé se nabízí turistika v Dolomitech a v zimě lyžování. Kdo je založen spíše historicky neměl by opomenout návštěvu věčného města Říma, Pompejí či Herculanea. Obdivovatelé umění jistě nadchne Florencie a Benátky. Je libo trochu hudby? Pak nevynechejte Miláno a jeho slavnou operu La Scala, Veronu a operní představení v aréně s nezaměnitelnou atmosférou, anebo se vydejte na festival do San Réma.
Dáváte přednost spíše posezení u dobrého jídla a vína? Tak se vydejte v Itálii kamkoli, protože všude na vás čeká vynikající kuchyně a víno, které je doslova součástí italské kultury a každodenního života. K prvnímu chodu obvykle patří tzv. "pasta" neboli těstoviny připravované na mnoho způsobů. Navíc Italové mají v nabídce více než 400 druhů těstovin. Druhým chodem bývá obvykle masový pokrm. Doporučujeme ochutnat milánskou kotletu nebo plátek telecího. Na konec nesmí chybět sladká tečka v podobě zákusku či sezónního ovoce.
Někteří z vás se možná pozastavují nad tím, do kterého chodu patří věhlasná pizza? Na pizzu chodívají Italové až večer, konkrétně sobotní večer bývá přímo tradicí. Ačkoli se to možná nezdá, typickým nápojem k tomuto skvělému pokrmu není v Itálii víno, jak známe z reklamy na Pizzu Ristorante, ale pivo a pokud možno točené. Nejoblíbenější pizzou je Margherita, která údajně vznikla v Neapoli roku 1889. Teorií o jejím vzniku je několik, jisté ovšem je, že hlavní role patří pizzaři Raffaelu Espositovi a manželce krále Umberta I., královně Markétě, která tou dobou společně se svým chotěm projížděla Neapolí. Některé zdroje uvádí, že královna zatoužila po nějaké neapolské specialitě, a tak Esposito vytvořil menu, které obsahovalo: pizzu s vepřovým sádlem, sýrem a bazalkou, pizzu s česnekem, olivovým olejem a rajčaty a pizzu s mozarellou, bazalkou a rajčaty, která královně nejvíce zachutnala a podle ní dostala také jméno. Jiné zdroje uvádí, že královna zatoužila ochutnat nějaké jídlo pro chudé, nebo dokonce že tento druh pizzy již existoval a Esposito byl pouze tím, kdo jej připravil na královský stůl a pojmenoval po královně. Zaměříme - li se na ingredience na této pizze a především jejích barvách, zjistíme, že jsou totožné s barvami italské trikolory: bazalka - zelená, rajčatové pyré - červená, mozzarella - bílá. Ať je pravda jakákoli, je nepopíratelné, že pizza Margherita k Itálii neodmyslitelně patří. O tom svědčí i fakt, že roku 2010 byla zapsána Evropskou unií do takzvané skupiny pokrmů STG. Jedná se o zkratku "specialità tradizionale garantita", což znamená "garantovaná tradiční specialita". Recept je regulován zákonem, který určuje přesný tvar této pizzy, jak musí být připravováno těsto a dokonce i to, kde může být pizza konzumována.
Doposud jste Itálii nenavštívili? Tak už na nic nečekejte. Že už jste tam byli? Dokonce několikrát? Nevadí, vyjeďte znovu! Tato země má tolik co nabídnout, že vám nebude stačit celý život k tomu, abyste ji důkladně prozkoumali.













Leden
14
°C
14
4
Únor
14
°C
15
4
Březen
16
°C
16
5
Duben
18
°C
13
4
Květen
22
°C
17
3
Červen
28
°C
21
3
Červenec
31
°C
28
2
Srpen
30
°C
26
3
Září
27
°C
16
6
Říjen
22
°C
15
6
Listopad
19
°C
13
6
Prosinec
15
°C
16
3